❓ O întrebare de început de săptămână: 𝑆𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑖𝑡̦𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟?

Doru Căstăian și Emilian Mihailov discută până unde merge dorința de perfecțiune și ameliorarea biologică, la 🌙Noaptea Filosofiei la Timișoara.

Puteți lua parte la dialog, vineri, 25 iunie, de la ora 21, la Institutul Francez. 👉bit.ly/NoapteaFilosofiei-program

𝐃𝐨𝐫𝐮 𝐂𝐚̆𝐬𝐭𝐚̆𝐢𝐚𝐧 este licentiat in filosofie al Facultatii de Istorie si Filosofie a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj (2000), master in filosofie franceză contemporană (2001), doctor în filosofie al Universității de Vest din Timișoara (2008), cu o teză despre proiectul filosofic al poststructuralismului francez.

Profesor de Stiinte Socio-Umane la Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galati (din 2003), professor collaborator la Colegiul National “Vasile Alecsandri” din Galati (din 2020), profesor asociat de hermeneutica, logica si bioetica al Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati.

Autor al doua volume: “Cum si de ce (mai) educam?” (editura Ratio et revelatio, Oradea, 2018), respectiv “Despre ce ne apropie si ce ne desparte. Umanism, secularizare, credinta” (R&R, Oradea, 2019). Am, de asemenea, activitate publicistica (Dilema veche, Contributors, Edupedu, Scoala 9, Bookhub etc) si de traducator (am tradus peste 20 de volume de beletristica si non-fictiune).

Din 2020, professor metodist al Casei Corpului Didactic din Galati (autor de cursuri de formare si formator). Din 2020, consilier local al Municipiului Galati, din partea partidului local PACT pentru Galati.

𝐄𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢𝐥𝐨𝐯 este lector al Facultății de Filosofie, Universitatea din București, și directorul Centrului de cercetare în etică aplicată, în această calitate contribuind la dezvoltarea de parteneriate şi proiecte cu universităţi şi centre de cercetare ca Oxford Uehiro Centre for Practical Ethics şi Institute of Biomedical Ethics din Basel.

Interesele sale de cercetare vizează etica aplicată, filosofia morală analitică, etica lui Kant, psihologia morală şi neuroetica. Publică în 2017 cartea Arhitectonica moralității, Editura Paralela 45.

În prezent, conduce proiectul de cercetare exploratorie Etica oamenilor viitorului – dezvoltarea unui cadru pluralist de evaluare a tehnologiilor de bioameliorare.