Anda Zahiu este doctorandă a Facultății de Filosofie (UB), cu specializare în filosofia politică și etică aplicată. Interesele ei de cercetare vizează problemele de dreptate presupuse de distribuția de venit și de oportunități, impactul politicilor de redistributie asupra determinanților sociali ai sănătății și noile tehnologii (în particular Realitatea Virtuală). În proiectul ENHATEC, Anda va studia impactul tehnologiilor de bioameliorare asupra viitorului muncii și rolul politicilor de tip BIG (Basic Income Guarantees) în ameliorarea determinanților sociali ai sănătății.

Alexandra Zorila este doctorandă a Facultății de Filosofie (UB), cu specializare în filosofia morală și etică aplicată. Interesele ei de cercetare se concentrează in jurul identității narrative în contexte biomedicale și în special pe relația dintre narațiunile constitutive identitar și calitatea de agent a individului. În cadrul echipei ENHATEC, Alexandra va evalua efectele pe care tehnologiile de bioameliorare le pot avea asupra identității personale, autenticității și calității de agent, precum și felul în care aceste efecte ar putea fi integrate în narațiunea identitară a individului. 

Cristian Iftode este conferenţiar doctor la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, activând în prezent ca director al Departamentului de Filosofie Practică şi Istoria Filosofiei. Este, de asemenea, membru al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată din aceeaşi universitate. A publicat cărţi şi studii tratând cu precădere despre etica practică, într-o încercare de a aduce laolaltă contribuţii din filosofia continentală şi din cea analitică. Cercetările sale în cadrul proiectului ENHATEC se referă la două teme principale. Mai întâi, e investigată valoarea autenticităţii şi ideea de identitate narativă în contextul tehnologiilor de ameliorare. Apoi, e problematizată relaţia dintre tehnologiile sinelui tradiţionale (antrenament etic, exerciţii spirituale etc.) şi tehnologiile biomedicale de ameliorare umană, cu accent pe amelioratorii motivaţionali ce par să reducă importanţa efortului pentru o conduită umană lăudabilă.

ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-3768-9879

Constantin Vică este lector la Facultatea de Filosofie și director adjunct al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată (CCEA), Universitatea din București. Principalele sale domenii de interes sunt etica computerelor și a informației, etica inteligenței artificiale, filosofia informaticii și filosofia socială și politică. A publicat mai multe articole și studii privind etica internetului, tehnologiile asistive inteligente, tehnologii medicale și bioetică etc. în reviste precum Science and Engineering Ethics și International Journal of Social Robotics. CV-ul complet aici.

În cadrul proiectului ENHATEC este interesat să analizeze posibilitatea internetului ca ameliorator moral, natura informației morale și cum are loc circulația și procesarea ei în rețelele sociale, dar și cum apariția holobiontului va schimba fundamentele bioeticii.

Emilian Mihailov este conferențiar la Facultatea de Filosofie și directorul Centrului de cercetare în etică aplicată, Universitatea din București. Principalele sale domenii de interes sunt neuroetica, bioetica și psihologia morală filosofică. A publicat mai multe articole și studii privind etica tehnologiilor biomedicale și bioetică experimentală în reviste precum American Journal of Bioethics, Science and Engineering Ethics, Bioethics, Consciousness & Cognition. Emilian este directorul proiectului ENHATEC. Obiectivul său principal de cercetare va fi explorarea problemelor morale pe care le ridică tehnologia editării genetice și cum bioameliorarea morală poate contribui la rezolvarea amenințării existențiale a schimbărilor climatice.